فاجعه طراحی تسلا سایبرتراک همچنان بدتر می‌شود

۱٬۴۷۰

فراخوانی تمام خودروها، بزرگ‌ترین شرمساری برای برند تسلا

به نظر می‌رسید که تسلا سایبرتراک از نظر تجاری یک شکست خورده است، به‌ویژه زمانی که شرکت شروع به ارائه تخفیف و حتی نمایش آن در محوطه کاخ سفید برای جلب توجه کرد. نقص‌های طراحی این وانت برقی از مدت‌ها پیش مشخص بود؛ از شکستگی شاسی گرفته تا موقعیت عجیب چراغ‌ها و ناتوانی در حرکت در برف. این خودرو حتی در بسیاری از کشورها مجوز تردد ندارد.

اما درست زمانی که به نظر می‌رسید شهرت سایبرتراک دیگر نمی‌تواند بدتر شود، تسلا با بزرگ‌ترین شرمساری ممکن مواجه شد؛ مجبور شد تمام خودروهای تولیدی را فراخوانی کند. و این بار مانند دفعه‌ای که تسلا به دلیل فونت یک هشدار، خودروهای خود را فراخوانی کرده بود، موضوعی جزئی نیست! این بار دلیل فراخوانی این است که پنل‌های بیرونی خودرو که با چسب متصل شده‌اند، در حین حرکت از بدنه جدا می‌شوند.

چسبی که نمی‌چسبد!

تسلا مجبور شده تمام ۴۶,۱۰۰ دستگاه سایبرتراک تولید شده را فراخوانی کند، زیرا سازمان ملی ایمنی ترافیک آمریکا (NHTSA) نگرانی‌هایی درباره چسب مورد استفاده برای اتصال ورق‌های فلزی بدنه مطرح کرده است. این سازمان پس از دریافت گزارشی از یکی از مالکان که گفته بود یکی از پنل‌های کناری سقف خودرو در حین رانندگی شل شده و جدا شده است، این موضوع را بررسی کرد. مشخص شده که این چسب در شرایط سرد شکننده می‌شود و می‌تواند خطرات جدی ایجاد کند.

آیا کسی از این خبر تعجب کرده است؟

متأسفانه، این خبر چندان هم غافلگیرکننده نیست. ماه‌هاست که کاربران شبکه‌های اجتماعی به این نقص طراحی اشاره می‌کنند. برای مثال، یکی از طرفداران خودرو در ویدیویی در تیک‌تاک اعلام کرده بود که استفاده از چسب برای نگه داشتن این پنل‌ها "غیرقابل قبول" است.

تسلا اعلام کرده که چسب اولیه را با یک ماده‌ی چسبنده‌ی ساختاری جدید جایگزین خواهد کرد که طبق گزارش سازمان NHTSA، در برابر شکنندگی محیطی مقاوم‌تر است. اما این موضوع چندان اطمینان‌بخش نیست؛ زیرا همچنان این پنل‌ها فقط با چسب روی بدنه نگه داشته می‌شوند.

فاجعه‌ای دیگر برای ایلان ماسک و برند تسلا

این تازه‌ترین مشکل در لیست بلندبالای دردسرهای سایبرتراک و مدیرعامل تسلا، ایلان ماسک، است. تولید این خودرو بارها به دلیل مشکلات مهندسی به تعویق افتاده بود و در نهایت، با افزایش قیمت و کاهش مشخصات فنی نسبت به نسخه اولیه سال ۲۰۱۹ عرضه شد. تاکنون چندین فراخوان برای اصلاح مشکلات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری آن اعلام شده است، و میزان تحویل آن نیز بسیار کمتر از پیش‌بینی اولیه تسلا (۵۰۰,۰۰۰ دستگاه در سال) بوده است.

در کنار همه این مشکلات، گزارش‌هایی از مالکان سایبرتراک منتشر شده که تلاش کرده‌اند خودروهای خود را بفروشند، یا از شرمندگی بابت این خودرو یا به دلیل نارضایتی از حمایت‌های سیاسی ماسک.


سقوط ارزش سهام تسلا و بحران برند

بحران سایبرتراک همچنین باعث شده که تسلا از تمرکز روی مدل ۲ که یک خودروی ارزان‌قیمت‌تر و پرفروش‌تر محسوب می‌شود، دور شود. علاوه بر این، ورود ماسک به سیاست و ارتباطش با گروه‌های راست افراطی، می‌تواند بر فروش محصولات آینده تسلا تأثیر منفی بگذارد.

از سوی دیگر، ارزش سهام تسلا از ابتدای سال یک‌سوم کاهش یافته است، این شرکت به دلیل نگرانی‌های امنیتی از نمایشگاه خودرو ونکوور کنار گذاشته شده و حتی برخی از تحلیلگران برجسته‌ی وال‌استریت هشدار داده‌اند که اگر ماسک از نقش خود در دولت آمریکا کناره‌گیری نکند، ممکن است به برند تسلا آسیب بیشتری وارد شود.

یکی از تحلیلگران برجسته، دن آیوز، در گزارشی برای سرمایه‌گذاران که توسط روزنامه گاردین منتشر شده، نوشته است:

"آسیب به برند تسلا ابتدا محدود به نظر می‌رسید، اما اکنون این بحران به یک طوفان جهانی تبدیل شده است که می‌تواند تأثیرات مخربی روی آینده این شرکت داشته باشد."

آینده‌ی مبهم تسلا

شاید ماسک دیگر چندان اهمیتی به آینده‌ی برند خودرویی تسلا ندهد و بیشتر به دنبال فناوری‌هایی مانند تاکسی‌های رباتیک و ربات‌های انسان‌نما باشد. اما حتی اگر خودروهای الکتریکی در آینده به بخش کوچکی از تجارت تسلا تبدیل شوند، تصویر برند این شرکت همچنان نقش کلیدی در اعتماد مشتریان به سایر محصولاتش خواهد داشت.

شقایق

شقایق رضایی

۴ فروردین ۱۴۰۴

بیشتر بخوانید

برای ثبت نظر باید
وارد حسابت بشی
Loading...